Update
Door: Plien
Blijf op de hoogte en volg Plien
26 April 2007 | Suriname, Paramaribo
Hoe gaat het daar in het mooie Nederland? Ik hoor allemaal zonnige en verhalen over Nederland en ik zit hier in een watersnoodramp gebied. Nou ja gisteren dan. Echt alle straten bij ons in de buurt stonden helemaal blank. Het had de hele nacht en ochtend geregend waardoor het water niet weg kon. De bus was geen optie meer om op stage te komen, dus dan maar proberen een taxi te bellen. Alleen iedereen doet dat op dat moment dus de taxi was lastig te bereiken. Gelukkig konden Kim en ik meerijden met de taxi van onze huisgenoot.
Op stage bleek dat wel meer mensen last hadden van de regen...iedereen was eigenlijk te laat.
Gister was de directeur jarig en dat was erg leuk om mee te maken. Gaan ze met ze allen in een rij zingend het kantoor van de jarige binnen en dan gaan geven ze een cadeau en gaan ze de jarige feliciteren. Daarna hebben we met alle personeelsleden gegeten. Het was echt een gezellig bedoeling. Erg leuk.
Afgelopen weekend was ook al heel erg leuk. Drie dagen lekker gezwommen en zondag nog naar het filmfestival geweest en jaja een echte nederlandse pannenkoek gegeten. Het is wel heel apart dat filmfestival dat is voor de Surinamers de enige week in het jaar dat ze naar de film kunnen, aangezien ze hier geen bioscoop hebben. Wel word er hier 1 keer per maand op de Nederlandse Ambassade een film getoond. Daar wil ik ook nog een keertje heen.
Komende dinsdag is het 1 mei dag van de arbeid en hebben ze hier vrij. Een collega vroeg me of ik mee ging doen met de trimloop en dat lijkt me erg leuk. Dus heb ik dinsdag op mijn vrije dagje ook weer wat te doen. Ik laat jullie wel weten hoe dat is geweest. Jullie heel veel plezier met koninginnedag!! Dat ga ik wel missen hoor, misschien dat ik koninginnenacht hier nog ga vieren...wie weet.
Groetjes Plien
26 April 2007 - 13:51
Loes:
Hey Plien!
Leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt hoor! Wij vertrekken zondag naar Mallorca met pap en mam! Lekker een weekje uitrusten en ontstressen!
Geniet er nog van!
Liefs, Loes -
26 April 2007 - 15:53
Cyntia:
stuur maar een beetje regen naar hier, zijn de boeren blij mee. het is hier echt warm. lekker hoor die zon, maar ben m af en toe al zat! ach ja, je moet wat te zeuren hebben he?! is dat echt iets van nl of is dat ook in suri?
vier jij maar lekker in je eentje koninginnedag/nacht en eet er nog maar iets lekker hollands bij. veel plezier nog in je natte landje! -
26 April 2007 - 19:35
Mandy:
Lieve Plieno,
Klinkt als een gezellige boel daar,ben blij dat je het naar je zin hebt. Heb je mn smsje gekregen?? Hier echt super weer, maar al bijna een maand niet geregend...The States gaan helaas pindakaas niet door voor mij maar ja dan maar veel werken en veel centjes verdienen. Spreek je snel weer.
*knuf* -
26 April 2007 - 19:49
Dorien:
Tis hier inderdaad geweldig weer. Ik ben blij dat mn ouders n grote tuin hebben, heerlijk al die dagen een beetje luieren in de zon. Ik ben nu ook thuis want mn mam is 50 geworden :-).
Volgens mij wordt je er best wel relaxed van als iedereen daar zo alles rustig aan doet of niet? Zie je het ook een beetje als vakantie?
Veel plezier verder!
X Dorien -
27 April 2007 - 08:55
Liesbeth:
Hoi Paulien,
Regen kun je inderdaad beter naar Nederland sturen. Dat kunnen we wel gebruiken. Misschien koelt het hier dan ook een beetje af. Want deze temperaturen zijn niet goed voor een blanke zwangere.
Blij te horen dat het heel goed met je gaat. Leuk om al je activiteiten te volgen. Geniet ervan!
Groetjes -
30 April 2007 - 13:16
Mam:
den bosch heeft de koningin vandaag onthaalt. De zon straalt nog steeds elke dag. succes met de trimloop morgen, wat houdt dat eigenlijk in, over de plassen springen of zoiets? Veel plezier in elk geval.
liefs mam