Galibi - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Plien - WaarBenJij.nu Galibi - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Plien - WaarBenJij.nu

Galibi

Door: Plien

Blijf op de hoogte en volg Plien

14 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo

Hey Iedereen,
Ik ben weer terug van een driedaagse trip. Ben in Galibi zeeschildpadden gaan bekijken. Echt dat schildpadden zo'n enorm tractorspoor kunnen achterlaten. Ik heb twee verschillende soorten schildpadden gezien de groene schildpad en de lederschildpad. De lederschildpad is de grootste zeeschilpad die bestaat. Helaas hadden wij niet een lederschildpad op zijn grootst gezien maar ik denk dat de schildpad toch echt wel rond de 1.65 was. Groot dus je moet er geen ruzie mee krijgen.. ze leggen ook echt eieren als een speer. Ze poepen ze er echt uit. Wel geinig om te zien. Staart omhoog en hopla daar gaat er weer een. Het terug gaan naar zee zorgt soms voor wat desorientatie geloof ik, want de schildpad liep opeens weer terug naar het strand.
Voor de rest weer aapjes, papagaaien, mega slangen gezien waar ik de naam kwijt van en, luiaard, kaaiman, hagedissen en leguaan. Kortom weer een kleurrijk gezelschap.
Gisterochtend ben ik vroeg op gestaan en naar zonsopgang gaan kijken. Zo ontzettend mooi en ook gewoon mooi dat je het dorp (indiaansdorp) ziet ontwaken. Hoe de mensen zich gaan wassen in het water of zich gereed maken om op zee te gaan vissen.
Erg mooi om te zien en dan is het toch wel de moeite waard om rond half 6 al bij het water te zitten. Ik heb ook iedere nacht echt super veel sterren kunnen zien, echt zo jammer dat je dat in Nederland nooit zo zou kunnen zien. Weer een beetje mijn sterrenkennis kunnen testen. Kortom een super weekend gehad.
Vandaag gesprek gehad met een vrouw die veel kennis had over grondbeleid. Dus weer een hele boel duidelijker over hoe hier die "vreemde" constructies in elkaar zitten. Blijkt toch echt veel gestructureerder te zijn de bewoners hier je doen vermoeden. Ik hoop dat ik met deze informatie wat meer mijn eigen onderzoeksrichting in kan slaan. Het is echt wel interessant om te zien hoe het verschil is in grondbeleid met Nederland.
Ik ga weer verder aan het uitwerken van mijn gesprek over het grondbeleid.
En tot de volgende keer!

Liefs Plien

• 14 Mei 2007 - 14:42

Ilse :

Hey plientje

Dat klinkt eens even positief. Zo te horen heb jij een paar fantastische dagen gehad die je nooit meer zal vergeten. Lijkt me zo mooi om de natuur zo puur te mogen ervaren.
    En die schildpadden dat klinkt al helemaal geweldig. Super hoor Plien!!

Liefs Ilse

• 14 Mei 2007 - 15:27

Mandy:

Plien,
    Wat een super weekend zeg, ik ben jaloers ;-) Hier in D'n Bosch gaat alles zun gangetje. Ik wacht op mooi weer zodat ik weer lekker kan skaten. Schrijf je snel weer.
    x

• 14 Mei 2007 - 15:36

Cyntia:

ik ben jaloers! ik wil ook schildpadden bekijken! en dan niet gewoon in de dierentuin natuurlijk....echt superleuk allemaal wat je verteld. en tja...dat grondbeleid...niet voor mij weggelegd allemaal1 haha...ik ga waarschijnlijk mn tentamen van beleid niet halen en daardoor ook geen diploma. dus alles wat het woord beleid in zich heeft is stom! maar veel plezier ermee daar in suri. groetjes, c

• 14 Mei 2007 - 15:37

Cyntia:

ik had je berichtje 2 keer gehad...duurde t te lang voordat ik reageerde ofozw? haha!

• 14 Mei 2007 - 15:59

Zussie:

En waar zijn die padjes dan??? Wij willen foto's zien...!!;) klinkt echt helemaal geweldig, ik wil weg uit dit kikkerlandje!
    Dikke kus!

• 14 Mei 2007 - 17:55

Didi:

hey plientje,

Klinkt wederom vet! Goed te horen dat het zo lekker gaat, hier ook alles in orde, volgens mij nog geen boeiende post voor je en hier weer vies weer dus je wil hier echt niet zijn!!! Verder heb ik tentamens en ben dus hard aan de studie... huuuuuuh Hey keep me posted, XXX Didi

• 15 Mei 2007 - 00:27

Famke:

Hai hai Pliennie!

Cool dat je 't zo naar je zin hebt!! Ben je mijn broer Joppe nog tegen gekomen in Galibi? Die zit/zat daar ook!:-)

Liefs, Famke

• 15 Mei 2007 - 07:10

Anne:

Hey Paulien!
    Je weekend klinkt echt super! Dat is nog eens wat anders dan wat beesten in de dierentuin! MOet je voor al die tochten ook erg ver reizen of valt t mee?
    Succes met je stage.. hoop dat t allemaalt goed gaat!
    Liefs Anne

• 15 Mei 2007 - 09:06

Laura:

Heey dat zelfs schildpadden groter dan jou kunnen zijn ;) haha
    Blij dat je het naar je zin heb!!

Liefs Laura

• 15 Mei 2007 - 10:12

Debs Mam:

fijn dat het toch zo naar je zin hebt heb de link van debby gekregen vind het leuk dat ik jou ook zo kan volgen heb ik 2 verhalen om te lezen en te reageren.Nog veel plezier daar
    groetjes xx debs mam

• 20 Mei 2007 - 19:32

Mam:

terug van kreta je laatste prachtige beschrijvingen gelezen. Lijkt me geweldig om die grote beesten echt over het strand te zien sjouwen. Fijn dat je steeds meer informatie krijgt voor je onderzoek.

liefs mama

• 24 Mei 2007 - 10:51

Lis:

He Plien,
    Klinkt goed allemaal zeg! Lijkt me geweldig om die mega-turtles zo in het wild te zien! Hoop dat je veel foto's hebt gemaakt?
    Vermaak je nog en succes met je stage!
    X Lis